conferinta-lavenir-de-leurope

  1. Conferinţa « L’Avenir de l’Europe » l-a avut drept invitat pe domnul Dominique de Villepin, fost prim ministru al Franţei în perioada 2005-2007. Tema acestei dezbateri a constituit-o modul în care România poate transpune metodele din Franţa în strategia sa internaţională.

 

  1. Seminarul „Time is money - learn how to use it", organizat de către XAPT, cel mai important distribuitor al soluţiilor de gestiune a afacerilor Microsoft Dynamics, a avut drept scop prezentarea modului în care poţi să îţi manageruieşti timpul pentru maximizarea potenţialului tău.

 

  1. În cadrul evenimentului „Dialog cu Saber Chowdhury" președintele Uniunii Interparlamentare a ţinut să împărtășească din cei peste 18 de ani de experiență admirabilă în serviciul public.

 

  1. Conferinţa „Single Digital Market”, a fost susţinută de doamna Adina Vălean, vicepreşedintele Parlamentului European, europarlamentar PNL din Grupul Partidului Popular European. Dezbaterea s-a axat pe evoluţiile politice interne şi externe din Uniunea Europeană şi pe oportunităţile pentru România oferite de Piaţa Unică Digitală şi Uniunea Energetică Europeană

 

  1. În cadrul evenimentului “Ziua porților deschise CIMA” domnul Krzysztof Kmuk (CIMA Emerging Markets Development Manager CEE) a prezentat studenţilor participanţi oportunitățile CIMA (Chartered Institute of Management Accountants), unul dintre cele mai importante corpuri profesional-contabile de la nivel internațional, ce pune accentul pe dezvoltarea profesiei de management accounting. Cu peste 218.000 de studenți și membrii înregistrați, CIMA este cel mai mare for contabil dedicat profesioniștilor care activează în contabilitatea de management. Profesioniștii calificați CIMA sunt lideri în afaceri ce operează în toate domeniile unei organizații.

 

  1. Conferinţa „Viaţa este roz dacă ai grijă de sănătatea sânilor!” a fost organizată împreună cu asociaţia MAME pentru a marca Luna Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului de Sân. Acest eveniment a constat într-o discuţie liberă cu medici de renume, preocupaţi de prevenirea cancerului de sân printr-un stil de viaţă sănătos.

 

  1. În cadrul conferinţei „Behavioral Finance in Retirement Security” studenţii participanţi au purtat un dialog cu unul dintre cei mai influenţi 25 de oameni din lume, expertul financiar Meir Statman, profesor de finanţe în cadrul Şcolii de Afaceri Leavey la Universitatea Santa Clara din California (SUA), despre cum îţi poţi asigura viitorul financiar.

 

  1. Conferinţa „What Really Matters - A conversation with John E. Pepper Jr.: Ensuring sustainable profitable growth for your business„ din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti a debutat în mapa culturală a tuturor evenimentelor aferente acestei instituţii de învăţământ, de la înfiinţarea prin decret până în prezent.

Organizarea şi derularea unui episod de o asemenea anvergură deţine un impact major atât asupra dezvoltării profesionale şi personale a studenţilor prin prisma sfaturilor oferite, cât şi înspre creşterea gradului de vizibilitate naţională şi internaţională al Academiei de Studii Economice.

 

Întrebări ce aveau în vizor concepte precum principalele trăsături ale leadership-ului, antreprenoriatul, inteligenţa socială, inovarea, etica, puterea comunităţii, balanţa între muncă şi viaţa personală sau adevăratele valori şi-au găsit răspunsul de la unul dintre cei mai influenţi şi admiraţi eroi ai mediului de afaceri. Experienţa dobândită în urma anilor petrecuţi drept CEO şi preşedinte al consiliului de administraţie al Procter & Gamble,  preşedinte al consiliului de admininstraţie al Walt Disney Company şi vicepreşedinte de finanţe şi administraţie în cadrul Universităţii Yale a captivat atenţia tinerei generaţii de viitori manageri şi a stimulat interactivitatea, comunicarea între părţi realizându-se fără frontiere.

 

Dialogul studenţilor cu John E. Pepper Jr. le-a acordat şansa unei experienţe memorabile, ce le-a oferit oportunitatea ca vocea să le fie auzită şi luată în considerare de către cea mai însemnată personalitate ce a păşit porţile Academiei de Studii Economice. Discuţia a conturat perspectivele favorabile dobândirii de competenţe profesionale şi manageriale de către viitorii economişti şi le-a insuflat definirea axelor de interes general şi specific, pentru ca fiecare student să fie conştient de responsabilitatea pe care o deţine în formarea succesului și caracterului instituțiilor de care aparține.

 

Înmânarea cărţilor "Ceea ce contează cu adevărat", semnate de către însuşi John E. Pepper Jr. participanţilor, altă dovadă a preocupării pentru lărgirea spectrului de cunoştinţe al studenţilor despre leadership în contextul creşterii competitivităţii economice, a fost momentul cheie al evenimentului.

 

„Be yourself and love people”, motto-ul ce va răsuna vreme îndelungată în Aula Magna, deşi nu va fi rostit, şi-a lăsat o pregnantă amprentă asupra drumului către o carieră de excepţie, încheind cu emoţii şi aplauze un eveniment inegalabil în cadrul Academiei de Studii Economice.